Mikrofotobanky – výdělky za únor 2009


Zatím na fotobanky teprve pomalu nahrávám fotky a některé servery jsou v tomto pozadu, ale i tak následující graf výdělků o něčem vypovídá (údaje jsou v amerických dolarech):

Na Shutterstocku je sice výdělek za fotku většinou $0.25, ale o to víc fotek se prodá. Někdy se ale objeví prodej za $0.81 nebo $1.88 – podle typu předplatného toho uživatele, který snímek kupoval. Naproti tomu průměr za fotku na BigStockPhoto je sice $1, ale prodala se jen jedna.

Nejvíce se prodával následující obrázek Amsterdamu (11 prodejů, $4.38):

Stejný počet prodejů má i fotka z Jordánska (poušť Wadi Rum), ale všechny prodeje byly za nejmenší možnou cenu, takže celkem vydělala „jen“ $2.75:

Na ShutterStocku se ještě čtyři další fotky dostaly na výdělek $1 a více. Pro přehled uvádím odkaz na moje portfolio, kde je možné fotky seřadit podle oblíbenosti (tj. výdělku).

Už jsem úspěšně zaregistrovaný na všech šest microstock serverů, o kterých jsem psal v minulém příspěvku, takže příští měsíc by měl mít mnohem lepší vypovídací hodnotu. Navíc jsem včera rozeslal novou dávku dvaceti fotek. Pomohou? Nepomohou? Uvidíme!

Publikováno